Spelers JO19 als scheidsrechter bij JO13 Spelers JO19 als scheidsrechter bij JO13

Vorig seizoen werd vanuit de Jeugdcommissie het initiatief gestart om spelers van de JO19-sectie in te zetten als scheidsrechter bij wedstrijden van de JO13-lager. Dit als vervolg op het Spelregelbewijs dat al deze spelers tijdens hun tweede jaar als B-junior hebben gehaald. Op deze manier kunnen ze de spelregels leren toepassen en ervaren hoe het is om een keer in de schoenen van de scheidsrechter te staan. Het leidde tot veel positieve reacties, op de eerste plaats van de spelers zelf. Ze vonden het een leuke ervaring en ze beseften zich opeens dat je als scheidsrechter toch best veel moet zien en beslissen in een wedstrijd. Daarnaast waren ook trainers/leiders van zowel onze eigen teams, als ook van bezoekende clubs zeer enthousiast.

Naar aanleiding van alle positieve reacties pakken we de draad dit seizoen meteen weer op waar we in de voorjaarscompetitie (2016-2017) geëindigd zijn. Op 23 september was het de beurt aan Hicham Bouchiba, één van de spelers die vorig seizoen ook al een wedstrijd leidde, om de spits af te bijten. Op 7 oktober nam Bahaeddin Brini (zie foto) de taak op zich en in de komende maanden zullen ook hun teamgenoten nog aan de beurt komen.

Omdat het voor de meeste spelers een volledig nieuwe ervaring is, worden ze natuurlijk begeleid vanuit onze Jeugdcommissie. Scheidsrechter en Commissielid Erik Janssen heeft hierbij de voornaamste rol, maar ook de rest van de Commissie steunt en ondersteunt dit initiatief volledig. Als vereniging zijn we natuurlijk blij met al deze extra inzet voor onze jeugd en we hopen dat we hier nog lang en veel plezier aan mogen beleven.


Naar het nieuwsarchief
Afgelastingen

Wedstrijden:

Kijk bij het wedstrijdprogramma voor afgelastingen van wedstrijden

Trainingen:

Geen bijzonderheden.

Clubkleding Clubkleding
Facebook
FC Geleen-Zuid