Cas Caanen en Franco Bellu halen scheidsrechtersdiploma Cas Caanen en Franco Bellu halen scheidsrechtersdiploma

Na drie maanden van cursusbijeenkomsten en praktijkwedstrijden was het op maandag 11 december jl. dan toch eindelijk zover. Cas Caanen en Franco Bellu mochten hun diploma in ontvangst nemen voor het succesvol afronden van de cursus Verenigingsscheidsrechter.

Cas is zelf speler van de JO17-2 en was de afgelopen jaren reeds actief als scheidsrechter bij de JO11 (E-jeugd). Franco had ook al enige ervaring met het leiden van wedstrijden op het grote veld, maar miste naar eigen zeggen toch een bepaalde bagage. Samen met 15 andere cursisten van verschillende clubs in Zuid-Limburg begonnen ze op maandag 11 september bij vv Born aan hun cursus. Daarna volgden er nog drie bijeenkomsten op 16 oktober, 13 november en tot slot dus op 11 december. Ze leerden met name praktische zaken zoals het volgen en positie kiezen tijdens het spel en bij dode spelmomenten, de correcte toepassing van directe/indirecte vrije trappen en de voordeelregel, het leiden/begeleiden van wedstrijden en het verkopen van hun beslissingen. Daarnaast werd o.a. nog ingegaan op de moeilijkste regel in het voetbal: buitenspel.

Naast deze bijeenkomsten was het vooral zaak om de lessen toe te passen in de praktijk. Cas leidde met name wedstrijden bij de JO13, Franco bij de JO15/JO17. Ondanks dat ze nog veel te leren hadden, was wekelijks de progressie zichtbaar. Ze werden tijdens en buiten de wedstrijden begeleid, geobserveerd en beoordeeld door Erik Janssen, sinds 2011 scheidsrechter binnen onze vereniging. Beide scheidsrechters waren zeer leergierig, gingen goed om met de feedback die ze kregen en leerden van hun (vaak onvermijdelijke) fouten. Cas en Franco zijn ook na hun cursus zeker nog niet uitgeleerd, maar ze zullen vast en zeker stappen blijven zetten en alleen nog maar beter worden. Al met al heeft FC Geleen Zuid er weer twee prima scheidsrechters bij.

Mannen, proficiat met jullie diploma en veel succes!


Naar het nieuwsarchief
Afgelastingen

Wedstrijden:

Kijk bij het wedstrijdprogramma voor afgelastingen van wedstrijden

Trainingen:

Geen bijzonderheden.

Clubkleding Clubkleding
Facebook
FC Geleen-Zuid