Michael Smits 250 wedstrijden bij het eerste Michael Smits 250 wedstrijden bij het eerste

Bekijk hier de foto's in het foto album van zijn huldiging op 28 januari 2018.

Bekijk hier de video op youtube

De wedstrijd van FC Geleen Zuid 1 tegen Sportclub Leeuwen op zondag 28 januari is een echte mijlpaal voor Michael Smits. Het is zijn de 250e wedstrijd als assistent- en keeperstrainer bij ons eerste team. Al vroeg in het seizoen liet hij op subtiele wijze blijken dat deze mijlpaal er dit seizoen stond aan te komen. Tijd dus voor een interview met deze topper!

Maar eerst stellen we Michael aan jullie voor. Michael is getrouwd met Ria en heeft 2 kinderen (Angelo en Divina), eind vorig jaar is hij de trotse opa geworden van Divya-Malu. Als hobby's heeft hij gezellig tafelen met zijn gezin, fietsen en wandelen met zijn hond Juice. Hij werkt als materiaalbeheerder bij Peinemann Hoogwerksystemen.

Zoals altijd is Michael goed voorbereid op hetgeen komen gaat en op de eerste vraag 'Wat is je drijfveer en motivatie?' antwoord hij op zijn eigen kenmerkende manier: 'Voetbal is een SCHITTEREND spel, SAMEN met de JONGE GASTEN op het veld bezig zijn en SAMEN een resultaat behalen, dat houdt je jong'.

Michael is zijn carrière begonnen als voetballer en is destijds bij toeval onder de lat terecht gekomen door een keepersgebrek bij Stadbroek. Zijn toenmalige trainer had snel in de gaten dat je als keeper een 'beetje gek' moet zijn en dat laatste past natuurlijk ook wel een beetje bij Michael. In zijn eerste zijn seizoen als keeper was hij meteen succesvol door te promoveren met zijn team.
Na het behalen van het diploma UEFA-C (Trainer/Coach Senioren) is Michael als keeperstrainer bij de junioren van Fortuna Sittard aan de slag gegaan samen met hoofdtrainer Arno van Zwam. Tevens is Michael 19 jaar verbonden geweest aan PRO GOAL. Zoals jullie wellicht weten heeft hij als hoofdtrainer (samen met Paul de la Rosette) diverse jaren de PRO GOAL Keepersschool georganiseerd op het sportcomplex van FC Geleen Zuid.

Via OVCS, Sittard 80, Almania, Limbricht en Centrum Boys is hij in 2009 bij FC Geleen Zuid terechtgekomen via Ber Lejeune. Deze gaf hem de tip dat FC Geleen Zuid een keeperstrainer zocht. Na een eerste gesprek met toenmalig voorzitter Peter Hovens en trainer Maarten van Lieshout was er snel een klik en zijn eerste wedstijd bij FC Geleen Zuid een feit.

In de 9 jaar die hij nu bij FC Geleen Zuid actief is heeft hij diverse keepers opgeleid. Zo heeft hij zijn kennis, kunde en gedrevenheid kunnen overbrengen op Glenn Caessens, Thomas Bogucki, Nick Rouwette, Dave Lambermon, Nick van de Langeberg en Maikel Schuffelen. Hij geeft aan dat hij met alle keepers goed en met veel lol heeft samengewerkt. Hij ziet het als een compliment dat alle keepers met veel plezier terugkijken op hun samenwerking.

Als assistent heeft hij dus ook met diverse hoofdtrainers samengewerkt. Ook hier laat hij niet het achterste van zijn tong zien als hem wordt gevraagd van wie hij het meest geleerd heeft en wie de beste was. Hij geeft aan, en dat siert hem, dat hij van alle trainers veel heeft geleerd en dat hij met de meeste trainers nog steeds een goed contact heeft.

Gevraagd naar zijn toekomstplannen geeft hij aan dat hij in de toekomst graag nog een keer op eigen benen wil staan als hoofdtrainer. Maar eerst gaat hij volgend seizoen nog door als assistent van trainer Leo Beckers. Dit wordt zijn 10e seizoen bij FC Geleen Zuid.
Michael, wij feliciteren je met deze mijlpaal en hopen dat je nog vele jaren bij FC Geleen Zuid blijft.

Namens alle leden,
Bestuur FC Geleen Zuid


Naar het nieuwsarchief
Afgelastingen

Wedstrijden:

Kijk bij het wedstrijdprogramma voor afgelastingen van wedstrijden

Trainingen:

Geen bijzonderheden.

Clubkleding Clubkleding
Facebook
FC Geleen-Zuid