Vrijwilliger van de maand - maart 2018 Vrijwilliger van de maand - maart 2018

Deze maand is Roberto onze vrijwilliger van de maand.
Als ik tegenover hem zit voel ik al snel dat hier een man zit die anderen kan motiveren. 48 jaar en al 13 jaar bij onze club heeft hij bijna de volledige jeugd al doorlopen.
Hij heeft tot zijn 34ste zelf gevoetbald, onder andere bij SC Caberg en Maastrichtse Boys maar woont al sinds 1993 in Geleen. Hij wilde iets doen en kwam met zijn zoontje bij FC Geleen Zuid terecht. Daar heeft hij eerst de B3 gehad, samen met een kennis en naderhand bij de F'jes ook zijn eigen zoon getraind. In die tijd had hij twee teams, wat soms voor de begeleiding moeilijk was.
Bij de E heeft hij de trainerscursus pupillen gedaan en wilde eigenlijk wel meer. Hij begon aan de TC3 opleiding en trainde toen samen met zijn begeleider Erwin Tijssen de C2. Van daaruit ging hij met het team naar de B2 en tenslotte naar de B1.
Daarnaast is hij samen met Jack Penders nog technisch coördinator bij de D en C geweest en heeft hij ook nog de D2 en 2 seizoenen de C1 getraind. Nu traint hij de JO15-1. Zijn zoon is intussen gestopt met voetbal en is zich aan het ontwikkelen tot een verdienstelijk jeugdbokser. Daarnaast heeft hij nog een zoon die momenteel niet aan sport doet.
Wat Roberto bezig houdt is het spelletje voetbal an sich. Het blijft leuk en het heeft zoveel verschillende aspecten in zich, het technische, het tactische en niet te vergeten het spelelement. Daarnaast het bezig zijn met een groep mensen en zeker met jeugd iets waar hij niet zonder kan. Het houdt hem ook jong. Gelukkig heeft hij een thuisfront dat volledig achter zijn hobby staat.
In het dagelijks leven werkt Roberto bij Océ technologie, waar zich bezig houdt met de ontwikkeling en productie van printers. Na zijn drukke baan is hij blij als hij 's avonds zijn trainingspak kan aantrekken en weer met de jeugd het veld op kan.
Het blijft spannend want ieder jaar is anders. In de beginjaren was het wat moeilijker omdat toen de structuur af en toe ontbrak, maar dat is in de loop der jaren steeds beter geworden.
Al met al een gelukkig man, die plezier uitstraalt en dit ook kan overbrengen naar anderen.

 


Naar het nieuwsarchief
Afgelastingen

Wedstrijden:

Kijk bij het wedstrijdprogramma voor afgelastingen van wedstrijden

Trainingen:

Geen bijzonderheden.

Clubkleding Clubkleding
Facebook
FC Geleen-Zuid