Vrijwilliger van de maand - april 2018 Vrijwilliger van de maand - april 2018

Voor de maand april zijn Anouk Lindelauf en Rowan Quix verkozen tot vrijwilligers van de maand.
De dames zijn, zowel op als buiten het veld, al meerdere jaren van waarde voor onze club.
Sinds 2012 maakt Anouk deel uit van het damesteam. Daarnaast is ze trainster van de JO13-4 en reeds 4 jaar lid van de activiteitencommissie binnen de club.
Rowan speelt sinds 2014 bij het damesteam en is 2 jaar lid van de activiteitencommissie.

Het damesteam heeft de afgelopen jaren een zeer goede vooruitgang geboekt. Rowan, die keept in het team, moet in het eerste seizoen gedacht hebben dat ze was gaan "vissen" in plaats van voetballen. Er werd met grote uitslagen verloren, toch hield Rowan het plezier erin. Rowan is begonnen met keepen bij het handbal damesteam V&L. Helaas raakte ze meerdere malen geblesseerd waardoor ze ervoor koos om te stoppen met handballen. Toen het damesteam, waar haar zusje Lauraine Quix al voetbalde, dringend op zoek was naar een keeper en Rowan zelf opzoek was naar een teamsport, vielen de puzzelstukjes op de juiste plaats. Rowan geeft aan; " Het doel mag dan wel een beetje groter zijn dan een handbaldoel, maar keepen kan ik. Nu na vier jaar ben ik al helemaal gewend aan het doel, maar mijn keepkunsten uit het handballen ben ik nog niet helemaal verleerd. Maar dit zie ik als iets positiefs. Ik hoop in de toekomst met de dames nog veel leuks mee te maken en natuurlijk op een kampioenschap!"

Inmiddels draait het team lekker mee in de competitie en heeft het al meerdere malen gestunt
tegen hoger geklasseerde teams. Beide dames geven aan dat het team ook een leuke vriendinnengroep is buiten het veld. Er verschijnt een glimlach op hun gezichten als de dames vertellen over hun teamuitjes als een weekendje weg, stappen, wokken, lasergamen en bezoek aan een Escape-room. De anekdotes van deze teamuitjes mag ik van de dames helaas niet vermelden in dit verhaal. Doordat veel speelsters de afgelopen jaren het team hebben verlaten, zijn nieuwe versterkingen zeer welkom! Als je denkt, dat damesvoetbal is iets voor mij of je weet een vriendin die nog een team zoekt, aarzel dan niet. Je kunt altijd vrijblijvend meetrainen met de dames.

Als trainster van de JO13-4 probeert Anouk haar voetbalpassie ook aan de jeugd door te geven. Samen met Tim Luijten is zij verantwoordelijk voor de JO13-4. Op dinsdag verzorgt Tim ( samen met Jacques Smink) de trainingen en Anouk ( met behulp van Boy Janssen) op donderdag. De JO13-4 is een team met veel eerste jaars spelers die nog moeten wennen aan het spelen op een groot veld. Het geeft Anouk dan ook veel voldoening om te zien dat het samenspel en het positiespel steeds beter wordt. Voor de winterstop is er nog regelmatig met grote cijfers verloren. De JO13-4 is de competitie nu echter goed begonnen met 2 mooie overwinningen.

Naast het sportieve gedeelte zitten beide dames in de activiteitencommissie van de club. Samen met Patrick van de Wetering bedenken en organiseren zij diverse activiteiten voor de leden. Geslaagde activiteiten zijn onder andere de jaarlijkse quiz-avond, de foute avond en de Belgische/Limburgse bieravond. De dames geven aan blij te zijn dat er inmiddels ook initiatieven komen vanuit de teams zelf. Denk hierbij aan de geslaagde Beerpong avond en het Darttoernooi. Doordat de activiteitencommissie momenteel nog maar uit 3 personen bestaat zijn nieuwe leden zeer welkom! Meer mensen betekent meer leuke, creatieve en frisse idee├źn. Uiteraard is het met meer mankracht ook makkelijker en fijner om feesten en activiteiten te organiseren.

Als je de dames tegenkomt op de voetbalclub, vraag dan gerust naar informatie over het damesteam of over de activiteitencommissie. Ze vertellen graag hoe leuk en gezellig dit is. Misschien willen ze dan wel de anekdotes van de teamuitjes vertellen.


Naar het nieuwsarchief
Afgelastingen

Wedstrijden:

Kijk bij het wedstrijdprogramma voor afgelastingen van wedstrijden

Trainingen:

Geen bijzonderheden.

Clubkleding Clubkleding
Facebook
FC Geleen-Zuid