De pen gaat naar .... De pen gaat naar ....

Hallo, mijn naam is Stijn Eurelings. Ik ben 18 jaar oud en voetbal in het vierde elftal van FC Geleen Zuid. Ik woon in de wijk Kluis, samen met mijn ouders Roger en Marie-France en mijn broertje Daaf. Mijn broertje speelt momenteel in de JO17. Ik studeer Technische Natuurkunde aan de TU in Eindhoven en naast het voetballen hou ik ervan om muziek te maken. Zo speel ik bij de drumband van Harmonie Sint Cecilia 1866 Geleen en ben ik actief als drummer van de band Stagefright en het akoestisch trio M'Lynn and Friends.

Toen ik 7 jaar was ben ik begonnen met voetballen in de F6. In verhouding ben ik wat later met voetballen begonnen dan mijn teamleden destijds, maar dat kwam doordat ik eerst mijn zwemdiploma's moest halen van mijn ouders. De jaren daarna zat ik in de E7 en de E5 en deze jaren waren mijn vader Roger, Jos en Ed mijn trainers/coaches. Toen ik naar de D-elftallen ging, is mijn vader gestopt met trainen. Wel is hij later nog de trainer van mijn broertje Daaf geweest. Uiteindelijk ben ik via de D5, D2, C2 nog een jaar in de C2 beland. In dit jaar zijn we kampioen geworden onder leiding van Roel Curvers en Camiel van Aarnhem. Daarnaast was dit extra mooi voor mij omdat ik aanvoerder was. Vervolgens kwam ik in de B2 en de B1, om vorig jaar in de A2 terecht te komen. Al is het vanaf dat moment de JO19-2 geworden. In dit team hebben we met een aantal jongens afgesproken dat we als groep naar de senioren zouden doorgaan.

Eigenlijk moet ik dus nog in een JO19-elftal spelen, maar het bevalt bij de senioren in het vierde ook zeer goed. Ondanks dat het soms wel fijn was om de zaterdagmiddag te spelen, zeker na een avond stappen. Ik heb in mijn voetbaljaren op alle posities op z'n minst één keer gespeeld maar mijn favoriete posities zijn centraal achterin en op het middenveld. Mijn huidige trainer Ali houdt er wel van om spelers op een andere positie, dan ze gewend zijn, te zetten. We draaien dit seizoen mee in de middenmoot, maar ik geloof zelf dat we meer potentie hebben. Maar door een slechte opkomst bij trainingen en af en toe wat gebrek aan conditie denk ik dat we wedstrijden laten liggen waarbij dat niet nodig is.

Ik heb zelf jaren als voetballer meegedaan aan de Jeugdvoetbaldagen. En toen ik niet meer mee mocht doen, heb ik me opgegeven als leider. Ook dit is me zeer goed bevallen en dit heb ik in totaal 4 keer gedaan. Het is mooi om het enthousiasme, het plezier en ook zeker het talent van de kinderen te zien en daarnaast is de sfeer onder de leiders ook altijd goed. De sfeer is natuurlijk het allerbelangrijkste, zowel in het team als op de club. Iedereen, van jong tot oud, moet met plezier kunnen ballen. En in mijn geval, zit het plezier van het voetballen bij FC Geleen Zuid er zeker goed in!


Naar het nieuwsarchief
Afgelastingen

Wedstrijden:

Kijk bij het wedstrijdprogramma voor afgelastingen van wedstrijden

Trainingen:

Geen bijzonderheden.

Clubkleding Clubkleding
Facebook
FC Geleen-Zuid