Op de achtergrond Op de achtergrond

Op de achtergrond.
In juli 2018 zijn we begonnen aan een nieuw plan om de jeugdopleiding in zijn geheel naar een hoger niveau te tillen.

Na diverse gesprekken met trainers, leiders, ouders, bestuursleden en jeugdspelers zijn we tot de conclusie gekomen dat we een andere weg moeten gaan inslaan. We kijken bewust niet terug naar het verleden, maar kijken alleen vooruit. In januari 2018 heb ik een nieuw voetbalontwikkelingsplan geschreven en het is de bedoeling dat we dat steeds aanpassen als er verbeteringen zijn die we kunnen toepassen in dit plan.

Een mooie start was de grote opkomst tijdens de ouderavonden die zijn gehouden aan het begin van dit seizoen. Dat is erg positief want zo laten ouders hun betrokkenheid zien bij FC Geleen Zuid. Uiteraard hebben de ouders zich ook kritisch geuit naar de toekomst. Dit vond ik heel belangrijk om te horen.

Organisatorisch ben ik van mening dat we nog hele grote stappen moeten zetten maar de eerste stappen zijn gemaakt door Jos Banens en mijzelf. Het is helaas nog niet zichtbaar voor de buitenwereld maar binnen de club treedt er langzaam een verandering op. Voorbeeld :De trainers en leiders weten waar ze moeten zijn met hun vragen opmerkingen en eventueel problemen zowel op voetbaltechnisch gebied als op organisatorisch gebied.

De invullingen van de trainers blijft een probleem! Alle standaard teams zijn bezet, maar het invullen van de lagere teams blijft moeilijk. Dat is 1 van onze uitdagingen. Maar gelukkig hebben we na een paar gesprekken met ouders van diverse teams het zo kunnen invullen dat ouders de teams uit helpen waar nodig. Klasse! Voor komend seizoen hopen we tijdig alle trainer posities ingevuld te hebben. Hieraan gerelateerd is dan ook het aantal beschikbare spelers in elke sectie. Dat is dit seizoen niet goed gegaan, verkeerde inschatting gemaakt door ons. Dit heeft wat mij betreft de grootste prioriteit voor het seizoen 2019-2020. Ik wil in maart 2019 weten wie in welke sectie in het nieuwe seizoen speelt zodat alles op tijd geregeld en ingevuld is.

Het invullen van de keeperstrainers is gelukkig wel ingevuld. Alle secties zijn voorzien van trainers, heel positief!! Pascal Lemeer traint de O19-17-15 sectie, Maikel Schuffelen traint de O13-12-11 keepers en Engel Kemper traint de O10-9-8-7.

De eerste bijeenkomsten van het team voetbal technische zaken hebben inmiddels plaats gevonden en we praten gelukkig alleen maar over voetbal. Tijdens de laatste bijeenkomst hebben we de trainer van ons 1e elftal, Leo Beckers, op bezoek gehad. Hij heeft toen een mooi interactief gesprek gevoerd met de jeugdtrainers en assistent trainers. De trainers en assistent trainers waren zeer enthousiast. Deze sessies zijn bedoeld om het niveau van de trainers te verbreden en te verbeteren. Leo Beckers zal samen met mij de komende maanden diverse trainingen gaan geven aan veel jeugd elftallen om onze betrokkenheid te vergroten bij de jeugdafdeling.

Al met al mooie stappen die we gemaakt hebben maar we realiseren ons dat de ingezette verandering een proces is dat tijd nodig heeft. Deze tijd willen wij onszelf dan ook nemen en we hopen op de medewerking van een ieder die FC Geleen Zuid een warm hart toedraagt. Middels deze brief hopen we jullie wel te laten zien dat we ermee bezig zijn om van FC Geleen Zuid opnieuw een mooie club te maken, waar je voetbalt voor je plezier maar ook op een goed niveau kunt presteren,

Met vriendelijke groet,
Patrick Hindriks
Technisch Coördinator


Naar het nieuwsarchief
Afgelastingen

Wedstrijden:

Kijk bij het wedstrijdprogramma voor afgelastingen van wedstrijden

Trainingen:

Geen bijzonderheden.

Clubkleding Clubkleding
Facebook
FC Geleen-Zuid