Vrijwilligers van de maand - januari 2019 Vrijwilligers van de maand - januari 2019

Vrijwilligers van de maand een driemanschap

In de dagen dat iedereen bezig was met het kerstkonijn, de feestdagen en de jaarwisseling sprak ik in onze kantine onze vrijwilligers van de maand. Ja vrijwilligers, op zoek naar jeugdig elan kwamen we deze keer uit bij drie selectiespelers die weten wat nodig is als je lid bent van een vereniging waar je je thuis voelt:
- Dennis Hendrix, 25 jaar, net afgestudeerd voor een masteropleiding in Health Food Innovation management. Zijn favoriete positie is spits.
- Jordy van Duuren, 22 jaar, als horeca medewerker bezig in de keuken. Zijn bevoorrechtte positie in het veld is links voor.
- Ten slotte, Stijn Keulen, 21 jaar, student (2e jaar) aan de Sporthogeschool in Eindhoven.

Met hun drieën hebben ze het dit seizoen op zich genomen om de JO11-2 te trainen en te begeleiden. Het begon vorig seizoen, toen de spelers van de selectie gevraagd werden om eens af en toe op zaterdag een wedstrijd bij de jeugd te fluiten. In het begin was er natuurlijk wat onzekerheid en drempelvrees, maar uiteindelijk vond iedereen het dermate leuk dat ze open stonden voor nieuw vrijwilligerswerk. Jordy werd gevraagd om bij een jeugdteam aan de slag te gaan.
Dit wilde hij best, maar niet alleen en hij vroeg Dennis en Stijn er bij.
Zij zagen het ook wel zitten en samen namen ze de JO11-2 onder hun hoede.
De motivatie was dat ze graag dingen samen doen en toch al vaak op de club zijn.
Een vaste rolverdeling hebben ze niet, meestal overleggen ze na hun eigen trainingen hoe ze hun volgende training willen aanpakken.
Het leuke, en daar zijn ze het wel over eens is, dat dat wat je ze probeert te leren, ook terugziet in de wedstrijden en dat sommigen zich best snel ontwikkelen.
Wat het soms moeilijker maakt is dat jeugd op deze leeftijd nogal snel afgeleid is en het luisteren dan ook wel een moeilijk item is.
Verder is het ook wel moeilijk te verwerken dat zij, als jongens die het hoogst mogelijke willen bereiken, zien dat de indeling in de 1e klasse iets te hoog gegrepen is en dat er in de eerste seizoenshelft veel verloren werd.
Zij hopen, na een herindeling na de winterstop, op een omslag en iets betere resultaten.
Hun vragend wat ze het sjiekste tot nu toe vonden is wel dat ze het geweldig vonden dat, toen zij de nieuwe trainers van de JO11-2 werden, een groot aantal van hun spelertjes bij hun wedstrijd met het eerste kwamen kijken met hun ouders.

Deze drie toppers zijn weer een voorbeeld van de motivatie en beleving waar onze club zo dringend behoefte aan heeft, zij hebben het begrepen, wij, de leden zijn en maken onze club!

 


Naar het nieuwsarchief
Afgelastingen

Wedstrijden:

Kijk bij het wedstrijdprogramma voor afgelastingen van wedstrijden

Trainingen:

Geen bijzonderheden.

Clubkleding Clubkleding
Facebook
FC Geleen-Zuid