Vrijwilliger van de maand februari 2019 Vrijwilliger van de maand februari 2019

Vrijwilliger van de maand februari 2019 – Jos Banens

Jos Banens is voor de meesten een bekend gezicht binnen FC Geleen Zuid. Hij is 12 jaar geleden begonnen met zijn carrière binnen de club. Nadat hij een half jaar toeschouwer was van zijn zoon bij de F-jeugd destijds, heeft hij er samen met nog 2 vaders voor gekozen om het trainingspak aan te trekken en onder andere zijn zoon te begeleiden en coachen.
Dit heeft Jos met veel plezier gedaan tot de JO17 (B-jeugd), waarna hij het tijd vond voor een volgende uitdaging. Onder Hans de Haas heeft Jos vervolgens diverse functies uitgevoerd in de Jeugdcommissie. Na dit jarenlang met plezier gedaan te hebben, heeft hij er vorig jaar voor gekozen om Hans op te volgen als voorzitter van de Jeugdcommissie, waarbij hij sinds dit voetbaljaar definitief is aangesteld tot voorzitter.

Ook deze functie voert Jos met veel plezier uit. Met onder meer Patrick Hindriks (technisch coördinator jeugd), is hij bezig om een route uit te stippelen voor de jeugd en merkt Jos dat er steeds meer structuur komt binnen de jeugdafdeling. Jos geeft aan dat hij het erg mooi vindt, om samen met anderen, de jeugdafdeling naar een hoger niveau te tillen. Hij gaat hierin zelf voorop, mede door veel positieve energie, het voeren van gesprekken (met trainers, spelers en ouders) en door het streven naar een, zo hoog mogelijk, resultaat. Wanneer zijn ambities aan bod komen, wordt helemaal duidelijk dat Jos een echt verenigingsmens is. Jos: 'een jeugdafdeling neerzetten waarin taken en verantwoordelijkheden duidelijk zijn, waarin trainers zich gehoord blijven voelen en waar alle vrijwilligers zich gewaardeerd voelen, dat is mijn streven'.

Zijn eigen voetbalcarrière was van korte duur. Hij heeft van zijn zesde tot zestiende jaar gejudood. Hierna heeft Jos er toch voor gekozen om zijn voetbalschoenen aan te trekken en is hij gaan voetballen bij Quick '08 in de A2. Dit heeft hij met veel plezier gedaan. In de senioren heeft Jos nog twee jaar gevoetbald in het zesde elftal en vervolgens zijn schoenen aan de wilgen gehangen.

In zijn dagelijks leven is Jos inmiddels 29 jaar getrouwd met zijn vrouw Marga. Samen hebben ze drie zonen van 27, 23 en 19 jaar oud. Alleen zijn jongste zoon heeft een aantal jaar bij FC Geleen Zuid gevoetbald.

Jos werkt zelf bij Bureau Jeugdzorg Limburg als jeugdreclasseerder. Dit houdt in dat hij werkt met jongeren tussen de 12 en 23 oud, die strafbare feiten hebben gepleegd en daarvoor worden veroordeeld door de rechter. Zijn taak is om deze jongeren twee jaar lang te begeleiden op het gebied van bijvoorbeeld school, werk, vrije tijd en financiën. Door zijn motiverende, coachende en activerende begeleiding, probeert hij de jongeren te begeleiden naar een goede toekomst. Door zijn werk heeft Jos al veel ervaring met het begeleiden en coachen van jongeren. Iets wat in zijn functie bij FC Geleen Zuid ook erg belangrijk is. Voor Jos, maar zeker ook voor FC Geleen Zuid, is het erg mooi dat hij zijn ervaring en huidige werk kan gebruiken als gewaardeerd lid van de club.

 


Naar het nieuwsarchief
Afgelastingen

Wedstrijden:

Kijk bij het wedstrijdprogramma voor afgelastingen van wedstrijden

Trainingen:

Geen bijzonderheden.

Clubkleding Clubkleding
Facebook
FC Geleen-Zuid