De pen gaat naar .... De pen gaat naar ....

Beste sportvrienden,

Mijn naam is Theo Beckers, 66 jaar oud en getrouwd met Anita. Wij hebben 2 kinderen Danielle van 33 jaar en Roger van 30 jaar. Tevens zijn wij gezegend met 4 kleinkinderen.
Ik heb een bouwbedrijf gehad met in totaal 30 medewerkers. In 2010 heb ik het verkocht aan van de Kreeke uit Nuth. Verder functies, die ik recentelijk heb bekleed, zijn 15 jaar voorzitter van Bouwend Nederland in Limburg, 18 jaar voorzitter Stichting NVOB, 15 jaar Bestuurslid van het opleidingsschool Bouwmensen Limburg en voorzitter van de vaste gasten van De Leistert (VBEV).

Op mijn tiende melde ik mij aan bij Quick '08 en mijn eerste wedstrijden heb ik gespeeld op de gravelvelden van het Burgemeester Daemenpark daar waar nu het zwembad ligt. Door een knieblessure ben ik op mijn 29ste moeten stoppen met voetballen.
Toen ik 18 jaar (1970) was kwam ik in het jeugdbestuur en begon ik ook met het trainen en begeleiden van jeugdteams. In 1972 stopte Ben van Wylick als voorzitter van de jeugdafdeling en ben ik hem opgevolgd, deze werkzaamheden heb ik tot 1988 uitgeoefend. Ik ben gestopt als voorzitter jeugdafdeling, omdat ik toen gestart ben met mijn eigen bedrijf, maar ben ik wel als bestuurslid Complex en Materiaalbeheer actief gebleven en dus ca. 10 jaar later de perikelen van de fusie meegemaakt. Na de fusie in 1998 heb ik de functies bekleed van Materiaal en Complexbeheer en in deze periode heb ik de nieuwe kantine kunnen realiseren en nu sinds 5 jaar ben ik algemeen voorzitter van deze mooie club.
In augustus 2018 kreeg ik het speldje en de oorkonde als Lid van Verdienste van de KNVB. Door enkele dubbelfuncties kwam ik in totaal zelfs aan 70 bestuurdersjaren. Ook werd ik in 2018 benoemt tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Een datum die in mijn geheugen staat gegrift is de nacht van 7 op 8 november 1978 toen brandde onze oude kantine tot de grond toe af. We hadden werkelijks niets meer: geen ballen, geen kleding en zowel de opstal en inboedel waren niet verzekerd.
Dit gebeurde op dinsdag en op zaterdag en zondag hebben alle teams gespeelt in alle soorten kleuren shirts en broekjes die maar te krijgen waren dit dankzij alle verenigingen uit onze omgeving. Lindenheuvel, Caesar , Neerbeek. De Ster, Haslou, Spaubeek, SVM, enz. hadden gezorgd dat wij kleding en ballen hadden. Dit gebeurde spontaan en dit was als een warme bad voor onze vereniging.
Nog een opmerkelijke gebeurtenis hierbij was dat Ziggo uit Tilburg, een vereniging waar wij een jaarlijkse uitwisseling tijdens de toernooien mee hadden, spontaan een bingo avond organiseerde die ons 2500 gulden opleverde. Via een werklozen project en veel eigen werk hebben wij toen een "nieuwe" accommodatie gekregen.

Mijn doelstelling voor de komende jaren is om samen met mijn medebestuurders er voor te zorgen dat onze vereniging financieel gezond wordt en blijft, een toekomstbestendige bestuurlijke organisatie opzetten, kaders scheppen voor een goede voetbal opleiding binnen onze club en samenwerkingsverbanden zoeken met clubs om kennis te delen en elkaar te versterken.

Een heel grote uitdaging waarin heel veel werk zit, maar ik doe dit met alle plezier voor deze mooie club.

Met sportgroeten,
Theo Beckers

 


Naar het nieuwsarchief
Afgelastingen

Wedstrijden:

Kijk bij het wedstrijdprogramma voor afgelastingen van wedstrijden

Trainingen:

M.i.v. 24 juni is de kantine gesloten.

Clubkleding Clubkleding
Facebook
FC Geleen-Zuid