Vrijwilliger van de maand - april 2019 Vrijwilliger van de maand - april 2019

Vrijwilliger van de maand, Mark Baggen

Deze keer is de keuze voor onze vrijwilliger van de maand gevallen op Mark Baggen. Echt iemand die graag op de achtergrond blijft maar die toch waardevol is voor onze club. 

Mark komt uit een gezin met drie jongens. Broers Dennis en Bart hebben ook jarenlang op de velden van Geleen rondgerend. Hij is 32 jaar en woont als vrijgezel in de Geleense wijk "De Haese". In januari 2018 was Mark 25 jaar lid van onze vereniging en is hij daarvoor gehuldigd als jubilaris.

Hij is als kleine pupil begonnen bij Quick'08 maar naar eigen zeggen is hij niet opgegroeid als begaafde technicus, maar moest hij het hebben van zijn inzet en loopvermogen.
Zijn bijnaam in het veld was dan ook "Graasvreater" wat precies aangeeft wat voor kuitenbij-tertje hij kon zijn. Zelf is hij fan van PSV en seizoenkaarthouder van Fortuna. Het beloofd dus nog een spannend competitieslot te worden voor Mark in de Eredivisie.

Hij heeft altijd met veel plezier gevoetbald en de hele jeugd doorlopen bij Quick'08 en FC Geleen Zuid. Hij is naar de senioren overgegaan om te gaan voetballen in het team van zijn broers. Als mooiste seizoen noemt hij het seizoen 2010-2011 waarin hij, met zijn broer Dennis als leider, kampioen werd met het vijfde team.
Ook vorig jaar werd hij kampioen, nu met een heel ander vijfde team. Na dit seizoen is Mark gestopt als actief voetballer. De "Graasvreater" had genoeg van alle kunstgrasvelden.
Naast zijn voetbalcarrière is hij werkzaam bij zorgverzekeraar CZ, waar hij zich met name bezig houdt met de behandeling van buitenlandse zorgdeclaraties, best wel een apart vakgebied.

Behalve zelf voetballen is hij steeds meer in het vrijwilligerswerk binnen onze vereniging gedoken. Mark maakt deel uit van de PR-commissie, waarbij hij eerst quizzen en filmpjes verzorgde voor op de funhoek op onze website. Inmiddels is hij notulist bij de PR vergaderingen en beheert hij de fanshop. Dus heb je zelf nog leuke ideeën voor FC Geleen Zuid artikelen? Geef het bij Mark aan en wellicht kan het in de toekomst verkocht worden in de fanshop.

Op enig moment werd hij gevraagd om bij de dames als trainer aan de slag te gaan en sinds dit seizoen is hij trainer en coach van het gecombineerde damesteam van FC Geleen Zuid en Haslou. Dit team speelt en traint de ene keer op ons complex en de andere keer op het com-plex van Haslou.
Het moet gezegd worden dat dit combinatieteam, zeker mede door de inspanningen van Mark het boven verwachting goed doet en zelfs lijstaanvoerder is op dit moment. We wensen Mark met zijn damesteam veel succes in de laatste competitiewedstrijden op weg naar het mogelijke kampioenschap.

 


Naar het nieuwsarchief
Afgelastingen

Wedstrijden:

Kijk bij het wedstrijdprogramma voor afgelastingen van wedstrijden

Trainingen:

M.i.v. 24 juni is de kantine gesloten.

Clubkleding Clubkleding
Facebook
FC Geleen-Zuid