FCGZ JO9-5 bereikt mijlpaal al vóór de winterstop

Hallo allemaal,
Het seizoen 2017/2018 nadert de eindfase van de najaarscompetitie. De prestaties van ons team zijn werkelijk fantastisch. Er wordt soms met grote cijfers gewonnen, maar soms ook zeer nipt verloren zoals 2 weken geleden tegen Born toen we met 8-9 (!) net tekort kwamen. Winst of verlies dat maakt eigenlijk niet heel veel uit. Belangrijk is dat de jongens plezier hebben in het voetbal en dat ze elke training weer meer leren. Ons motto is namelijk: "Voetballen met plezier leer je bij FC Geleen-Zuid".

Dit jaar hadden we in ons "strategisch" plan voor de JO9-5 onderstaande 4 doelstellingen gemaakt:
1. Voetballen met plezier
2. Elke week beter worden / samenspelen
3. Een wedstrijd winnen met meer dan 10 doelpunten verschil
4. Alle spelers (inclusief keepers) moeten minimaal 1x gescoord hebben

In doelstelling 1 en 2 hebben we alle vertrouwen dat dit goed komt. De concentratie op de maandagtraining mag wel wat beter, maar dat gaat zeker goed komen. Doelstelling 3 hadden we begin oktober al in de pocket. Iedereen heeft toen een zakje chips gekregen zoals we hadden afgesproken. Een 2e zakje chips kon verdiend worden als doelstelling 4 werd behaald.

Afgelopen weekend was het dan zover tegen MBC'13 JO9-3. Alleen Joeri en Vince van Gaans moesten nog scoren. Zo gezegd, zo gedaan. Joeri scoorde vanuit een hoekschop ongeveer in de kruising en Vince van Gaans scoorde maar liefst 4(!)x. De spelers gingen volledig uit hun dak, maar ook de ouders waren niet meer te houden toen Joeri de bal binnenschoot. En natuurlijk waren de trainers ook erg blij.
Trouwens de einduitslag tegen MBC'13 was 17-0 in het voordeel van onze mannen. Suggesties voor doelstelling 5 (3e zakje chips) zijn altijd welkom.

We zullen ons topteam even kort voorstellen (zie onderstaande foto van links naar rechts):

Joeri Voncken (keeper/middenvelder): scoorde onlangs vanuit een hoekschop min of meer in de kruising, maar staat ook als keeper zijn mannetje.

Vince van Gaans (verdediger/middenvelder): dit jaar pas gestart maar hij heeft het licht al gevonden. Scoorde maar liefst 4 doelpunten in de laatste wedstrijd.

Vince Huijnen (keeper/verdediger): hij wisselt de keeperspositie samen af met Joeri en is zeker niet bang om te duiken. Al enkele prachtige reddingen achter zijn naam.

Thieme Vusse (verdediger/middenvelder): heeft een goede dribbel en een fantastisch inzicht voor het geven van goede passes.
Michalis Servos (verdediger): rots in de branding. Slot op de deur. Deze Griekse pitbull is nauwelijks te verslaan.

Mees Heutmekers (middenvelder/aanvaller): scorend vermogen is absoluut aanwezig. Hij is dé perfecte bliksemafleider waardoor onze spitsen nog meer kunnen scoren.

Osama Gamhiouen (spits): sterk, snel, handig, groot, goed schot etc etc. Zeer belangrijk voor het team en met goed samenspel kan hij de rest van het team nog beter maken.

Thomas Dabekausen (spits): snelle en handige dribbelaar. Zijn schotkracht in relatie met zijn lengte is ongekend hoog. Altijd goed voor paar goaltjes.

Luca Hoedemakers (niet op foto/verdediger): zeer moeilijk te verslaan. Bikkelhard en beschikt over een fantastisch schot.
Willen jullie deze toppers eens in het echt aan het werk zien?

Kijk op de website van FCGZ of voetbal.nl naar ons programma. Toegang is nu (nog) gratis....... ;-)

Trainers JO9-5
Mike van Gaans
Frank Huijnen

Vandaag (maandag 11 december) GEEN trainingen i.v.m. weersomstandigheden. Het complex is gesloten.