Sanderbout 3 - 'ut Viefde'

Op zo een koude en natte zondagochtend zou ik normaal niet naar een wedstrijd uit de 6e reserve klasse gaan kijken. Maar als mijn twee neefjes Roel Delarue (Sanderbout) en Twan Lemeer (ut Viefde) tegen elkaar spelen dan maak ik daarvoor een uitzondering.

Sanderbout kwam goed uit de startblokken en was in de eerste helft beter dan 'ut Viefde'. 'Ut Viefde' strooide met slechte passes en maakte het Sanderbout daardoor erg makkelijk. Zoals gezegd Sanderbout was beter, maar had de hulp van de scheidsrechter nodig om op voorsprong te komen. Een duidelijke buitenspel situatie werd door de scheidsrechter anders beoordeeld, 1-0.

Teleurgesteld zochten de mannen van 'ut Viefde' met deze achterstand de kleedkamer op. Ze hadden dan ook de volledige 15 minuten rust nodig om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Ik weet niet wat er gezegd is maar het heeft geholpen.
Mede door een paar wissels was 'ut Viefde' in de 2e helft voetballend gelijkwaardig, maar in de afwerking beduidend beter. De score werd omgedraaid door Twan en Job, 1-2. Daarna ging 'ut Viefde' iets te ver achteruit voetballen, maar de verdediging en gelegenheidskeeper Sergio wisten echter de gevaarlijke aanvallen van Sanderbout onschadelijk te maken. Bij de 1-3 was er een hoofdrol voor Floris. Hij raakte de bal volledig verkeerd, maar deze viel hierdoor met veel effect achter de verdediging. Twan, die alert reageerde, omspeelde de keeper en scoorde beheerst. Het verzet van Sanderbout was daarmee helemaal gebroken en de 3 punten gingen dus mee terug naar Geleen.

'Ut Viefde' blijft in deze competitie zonder puntverlies en staat na 7 wedstrijd fier bovenaan. Goed bezig mannen!

Klik hier voor een paar foto's van deze wedstrijd

Rob Lemeer

Vandaag (maandag 11 december) GEEN trainingen i.v.m. weersomstandigheden. Het complex is gesloten.